Masajul endermologic ( lipodermoaspiratie )

Masajul endermologic – consta in utilizarea unui aparat cu ajutorul caruia se maseaza intens, profund, aspirativ si cuantificabil pielea in profunzime. La aplicarea dispozitivului manual pe piele, aceasta va fi aspirata si masata concomitent, gradul aspiratiei fiind controlabil. Endermologia reprezinta unica metoda de „fitness al pielii”. Imbunatateste net circulatia sanguina si limfatica, determina un peeling superficial, grabind descuamarea si improspatarea pielii. In timp, datorita stimularii sustinute masajul endermologic determina cresterea elasticitatii pielii prin cresterea concentatiei de fibre de elastina. Sedintele de tratament dureaza 35-45 de minute. Tratamentul complet trebuie sa cuprinda cel putin 15 sedinte de endermologie, cu o frecventa de minim 2 pe saptamana.

Termenul de „celulita”,  descrie depozitele organizate de grasime situate sub tegument care creeaza aspectul de „coaja de portocala” al acestuia. Celulita rezulta din combinatia tesut gras retentie hidrica. Apare la femei, dupa perioda de adolescenta in 90% de cazuri, odata cu schimbarile hormonale care survin, dar este mai evidenta dupa varsta de 30 de ani. Extrem de rar apare si la barbati. Cel mai adesea ariile cu celulita sunt reprezentate de coapse, fese, abdomen precum si alte arii in care cantitati mari de grasime se afla situate sub tegument.

Aceasta metoda nechirurgicala si neinvaziva produce un masaj profund al testului adipos subcutanat, prin miscarea cupelor pe piele si creeaza o suctiune controlata si cuantificabila. Se obtine astfel si o crestere a circulatiei sanguine si limfatice cu 200%, scazand retentia lichidiana si de toxine.

Pentru a combate celulita trebuie actionat asupra urmatorilor factori fiziologici:

– Cresterea circulatiei sanguine si limfatice;

– Reducerea tesutului de conexiune;

– Imbunatatirea metabolismului grasimilor;

– Stimularea producerii de colagen;

– Exfolierea tegumentului.

O sedinta dureaza aproximativ 35 de minute. Se practica un masaj general al corpului rezultand o stimulare a circulatie intregului corp, cu eliminarea toxinelor si excesului de fluide.

Dupa tratament se simte o senzatie de relaxare totala urmata la catva timp de o crestere a nivelului de energie. Atat sistemul limfatic cat si cel sanguin sunt stimulate si vor elimina toxinele si excesul de apa. Este necesar ca pe durata intregului tratament sa consumati cel putin 2 litrii de apa pe zi, pentru a inlocui pierderile de lichid.

Pielea isi improspateaza culoarea si textura, devine mai revigorata si mai neteda datorita peeling- ului care se produce in timpul tratamentelor. Dispare de asemenea si senzatia de „picioare grele” datorita scaderii retentiei de lichide in periferie.

Acest tratament este contraindicat in afectiunile pielii ca psoriasis, fragilitate capilara mare, diverse infectii.