Mezoterapia

Pielea este cel mai mare organ al corpului si are mai multe straturi, cum ar fi epiderma, care este invelisul exterior al pielii cu o grosime intre 0,î si 1mm si are capacitatea de a se regenera in aproximativ 24-30 de zile. Epidermul are si el mai multe straturi, stratul cornos, lucid, granulos, filamentos, bazal-germinativ. Stratul cornos pierde zilnic 20-30 de cellule moarte, acestea fiind inlocuite in permanenta de altele noi.

Dermul este situate sub epiderm si ofera elasticitate si tonicitate. La acest nivel se gasesc fibroblastele, precursorii colagenului, elastinei si reticulinei. La acest nivel se gasesc terminatiile nervoase, vasele de sange. Fibrele de collagen reprezinta aprox 90% din fibrele din derm si ele sunt cele care dau rezistanta si fermitate pielii. Se stie dupa varsta de 25 de ani productia de collagen scade pentru ca in jurul varstei de 40 de ani se opreste productia colagenului. Hipodermul are o grosime variabila si la nivelul luii se gasesc glandele sudoripare, foliculii pilosi, vasele de sange si firele de par.

PH-ul pielii in general este de 5,5, iar filmul hidrolipidic de la nivelul pielii are un rol essential in protectia pielii de a mentine apa in interiorul ei dar si de a respinge micro-organismele de la nivelul pielii. Tratamentele de mezoterapie sunt proceduri de estetica minim invaziva nedureroasa care presupune injectarea unor substante sau cocktailuri in doze mici in stratul subcutanat, la nivelul mezodermului si creand in acest mod o mai buna oxigenare si hranire. Se pot injecta extracte de anghinare, elcarnitina, cafeina, fosfatidilcoleina, extract de rutin, aminoacizi, vitamine, siliciu organic, acid glycolic, zinc, oligoelemente, biotina (vitamina H, esentiala pielii), gincobiloba, acid hialuronic.

Obiectivele pe care noi le urmarim sunt reducerea ridurilor fine, reintinerirea pielii atat la nivelul fetei, gatului si mainilor pentru melanodermiile (pete hiperpigmentare). la nivelul corpuluii se folosesc pentru celulita, depozite adipoase, lipoame. Se mai foloseste inclusive pentru sechelele de dupa liposuctie, vergeturi, alopecie (chelie). Aceste tipuri de sedinte se fac o data la 7 zile timp de aproximativ 7-8 sedinte, iar mentenanta lor este de o sedinta pe luna. Pentru a obtine un rezultam optim custom essays se completeaza cu diete electrostimulare, drenaje limfatice si masaje endermologice. In aproximativ zece sedinte se pot slabi pana la 10-15 cm. Mezoterapia se combina cu masajul endermologic astfel incat rezudurile sa fie eliminate in circulatia http://custom-essay-service-help.co.uk/ limfatica si mai departte excretate prin urina si fecale.