Piele catifelată, cu nămol de la Marea Moartă

Sfârşitul anotimpului rece este momentul în care trebuie să vă pregătiţi corpul pentru sezonul următor. Pornind de la această premiză, medicul Mirela Miertoiu vă sfătuieşte să păşiţi mai des pragul cabinetelor de ingrijire corporala si înfrumuseţare în această perioadă, pentru a avea grijă de aspectul si sanatatea pielii dumneavoastră.

 

Iarna lasă semne vizibile pe piele

Urmările trecerilor bruşte de temperatură de la cald la rece şi invers, dar şi alimentaţia lipsită, de cele mai multe ori, de produse naturale, lasă semne vizibile pe pielea tuturor. De aceea, e important să vă revitalizaţi corpul prin proceduri precum vacuumul, electrostimularea şi împachetările cu nămol. „După lunile de iarnă în care multe dintre noi au mai neglijat aspectul fizic, este nevoie de tratamente care să tonifieze musculatura, dar şi pielea. Eu recomand să se înceapă cu un scrub, apoi să urmeze 45 de minute de vacuum şi, la final, 30 de minute de împachetare cu nămol de la Marea Moartă. De asemenea, este benefică şi electrostimularea, care tonifică destul de rapid musculatura, efectele fiind vizibile chiar de la primele şedinţe. În urma acestor tratamente, pielea este mai catifelată, muşchii tonifiaţi, iar la nivel psihologic se produce o mare schimbare în bine, pentru că oricărei femei îi place să vadă un corp frumos în oglindă. Această combinaţie de tratamente este eficientă şi în tratarea celulitei şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine la nivel periferic”.

 

Masajul endermologic remodelează corpul

După efectuarea scrubului şi a şedinţei de vacuum se realizează masajul endermologic. Iată care sunt beneficiile acestei etape a programului, potrivit doctorului Mirela Miertoiu: „Prin acest masaj se realizează activarea eficientă a microcirculaţiei, astfel încât sinteza de fibroblaşti esenţiali pielii să fie stimulată, iar reţelele de elastină şi de colagen să se refaca. Efectul este de remodelare a corpului, dar şi drenaj limfatic, ce ajută la eliminarea toxinelor şi a grasimilor din celulelor adipoase”.

 

Întregul procedeu durează o oră şi jumătate

La sfârşitul tratamentului se fac o împachetări cu nămol de la Marea Moartă. „Nămolul este foarte bogat în minerale, hrănind în profunzime ţesutul şi revitalizând intens aspectul pielii. De asemenea, purifică şi îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa epidermei. Mai conţine minerale pure 100%, fiind astfel un remediu apreciat încă din Antichitate pentru proprietăţile sale de vindecare a foliculitelor sau dermatitelor. De aceea, acest tip de împachetare este necesar pentru a reda pielii aspectul sănătos”, a completat doctorul Mirela Miertoiu. Întrgul procedeul durează aproximativ o oră şi jumătate, însă câteva şedinte complete, efectuate sub îndrumarea specialistului, vă vor da cu siguranţă curajul să îmbrăcaţi din nou fusta preferată, pe care aţi aruncat-o în dulap la începutul iernii.

 

 

Casetă:

Aproximativ 90% dintre femei sunt afectate de celulită

Celulita  este un termen folosit pentru a descrie depozitele de celule grase prinse între septuri de ţesut conjunctiv, care dau pielii aspect de coajă de portocală. Aproximativ 90% dintre femei sunt afectate de celulită după atingerea pubertăţii, aceasta neavând nicio legătură cu grăsimea. „Există femei foarte slabe care au celulită dar şi altele foarte grase, care nu au. Ea reprezintă, mai degrabă, o problemă microcirculatorie şi a ţesutului conjunctiv dermic şi microdermic, acesta fiind motivul pentru care dieta şi exerciţiile fizice nu pot fi singurele care să elimine celulita, cu toate că lipsa de exerciţii fizice, hidratarea insuficientă şi alimentaţia bogată în grăsimi şi zaharuri sunt factori importanţi care duc la instalarea acesti boli”, ne-a mai declarat specialistul. Pielea femeilor e diferită de cea a bărbaţilor, deoarece reprezentantele sexului frumos pot stoca în timpul sarcinii şi alăptării mai multă grăsime. Datorită fluctuaţiilor hormonale estrogenica pielea reţine fluide(in perioada menstruala gradul celulitei creste), iar circulaţia limfatică şi sangvină se va diminua, determinând retenţia toxinelor la nivelul dermului, fapt ce duce la scăderea metabolismului, iar trigliceridele sunt depozitate în grăsimile acumulate în adipocite, ele mărindu-şi volumul şi practic se îngreunează circulaţia, realizând astfel un cerc vicios.