Tenul cu probleme

Tenul gras (seboreic) de multe ori poate deveni acneic din cauza faptului ca nu se pastreaza o igiena riguroasa dar nu numai si din cauza faptului ca pe piele exista foarte multi germeni saprofiti care in anumite conditii, (cum ar fi stres, alimentatie neadecvata, tulburari hormonale, stari in care scade imunitatea etc) cantittaea de sebum poate creste in exces iar porii sunt axfisiati, iar sebumul nu mai poate fi eliminat. Atunci, porii se infecteaza si apare acneea. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt urmatorii: vizita la un cabinet dermatocosmetic este primul pas pentru putea determina cauza dar si pentru a beneficia de un tratament de specialitate. In cadrul tratamentului se incepe cu o demachiere (curatare in profunzime) cu ajutorul unor sapunuri neutre care au in componenta extract de trestie de zahar si lamiae, dupa care se aplica un peeling natural, care in componenta enzime de lapte.

Urmatorul pas este analizarea tenului astfel incat tratamentul aplicat sa rezolve problemele fara a lasa cicatrici si urme. In cadrul tratamentului se va face un peeling cu acizi de fructe pentru a putea duna colectiile purulente si a le aduce la suprafata, iar extractia sa fie foarte usoara fara a imprastia puroiul in profunzime. Extragerea colectiilor purulente este obligatoriu sa fie facuta deo persoana avizata si in conditii de igiena maxima (daca nu respecta aceste reguli, problema de baza se poate exacerba si in loc sa rezolvati problema, o puteti inrautati).

Dupa extragerea colectiilor purulente se vor pune masti dezinfectante si astringente, astfel incat porii sa se inchida. Regulile pentru acasa, sunt urmatoarele: in fiecare dimineata si seara sa se demachieze cu produse speciale tipului de ten pe care il are persoana respectiva, dupa demachiere sa se aplice o solutie dezinfectanta, iar crema sa fie una care sa echilibreze secretia de sebum.

Tenul sa nu se stearga niciodata cu prosop, ci sa se lase fata sa se usuce sau sa fie stearsa cu servetele cosmetice.

Dieta trebuie sa fie bogata in vitamine naturale, legume si fructe, care vor cretse starea de imunitate a organismului. Este nevoie sa evitati alimentele conservate, condimentele si bauturile alcoolice, dar nu in ultimul rand racoritoarele care contin cofeina si ciocolata.