Vrei sa scapi de riduri? Stramba-te consecvent!

Stramba-te si vei scapa de riduri

In timp, muschii faciali – ca oricare alti muschi – isi pierd din elasticitate. Expresii zilnice precum rasul, plansul, mirarea duc la aparitia ridurilor in zone bine delimitate – in jurul ochilor, intre sprancene, de-a latul fruntii, pe gat, de o parte si de cealalta a nasului. De cate ori suntem suparate, incruntate, cutele din zona care realizeaza expresia starii respective se adancesc. De aceea este important sa acordam o atentie sporita gimnasticii faciale, pentru ca fata sa ne ramana frumoasa si expresiva.

Dr. Mirela Miertoiu de la “Dr. M. Estetic” ne recomanda cateva miscari menite sa ne mentina tonusul muscular facial. Exercitiile nu sunt foarte complicate si nu cer mult timp. Le puteti face zilnic si, chiar daca va vine sa radeti, incercati si o sa vedeti diferenta. Nu uitati ca fiecare exercitiu trebuie repetat de zece ori.

Dana abia a implinit 20 de ani, dar vrea sa faca gimnastica faciala pentru a intarzia aparitia ridurilor. Ea ne-a exemplificat miscarile sugerate de dr. Mirela Miertoiu.

Iata un exercitiu pentru ridurile din colturile ochilor, numite “laba gastii”: trage usor cu buricele degetelor de colturile exterioare ale ochilor. In acelasi timp, incearca sa ridici cat poti de mult pleoapele inferioare.

Pentru evitarea barbiei duble poti face un masaj cu dosul palmelor, pe care sa le treci, intr-o succesiune rapida, dinspre gat spre barbie.

Pentru a evita aparitia ridurilor pe gat: ridica maxilarul inferior cat poti de mult, ducand barbia in fata, intr-o miscare ascendenta, si o sa simti cum se intinde nu numai pielea de sub barbie, ci si cea de pe gat.

Apoi spune de cateva ori literele a, o, si x, tinand fiecare sunet pret de cateva secunde si incordand muschii solicitati pentru emiterea sunetului respectiv.

Poti sa-ti “intaresti” obrajii umflandu-i cu aer, mentinand “pozitia” cinci secunde si scotand apoi aerul afara.

Pentru ridurile din jurul gurii umfla-ti pe rand, cu aer, cate un obraz. Mentine 5-10 secunde si elimina aerul.

Ca sa scapi de ridurile de pe frunte, asa-zisele “riduri ale mirarii”, se asaza palmele cu degetele intrepatrunse orizontal pe frunte. Incearca apoi sa ridici sprancenele cat poti de mult.

 

Articol semnat de Mirela Dinca